Детали

Report Abuse

ASK-YOUR-COACH-Marina-1024×537
Популарно

Системски бизнис коучинг – онлајн коучинг за тимови

Изминативе месеци за многу луѓе, организации и корпорации беа едни од најнепријатните со кои што повеќето од нас можеби се соочиле на лично и професионално поле.

Социјалните импликации, како што се пролонгираната изолација, затворањето во своите семејства, работењето од дома, имаат ефект врз менталното здравје и психолошката состојба на луѓето.

Во овие моменти кога се соочуваат со предизвици, компаниите  ja согледуват важноста на човечкиот капитал.

Затоа е потребно компаниите да покажат висока колективна одговорност поставувајќи ја безбедноста и добросостојбата на сопствените вработени како врвен приоритет, со што ќе ги направат поподготвени и да можат да се справат со секојдневните предизвици и промени и да изградат поеластичен систем што се движи напред.

Во моментов имаме актуелна КОВИД-19 ситуација, која е доста неизвесна и чие времетраење е непознато. Ваквата ситуација придонесува за промена на потребите на вработените и редефинирање на нивните приоритети.

Затоа формулиравме 2-часовни онлајн Системски Тим Коучинг Сесии на актуелни теми, во рамките на кои учесницте ќе искусат практични техники кои што ќе им помогнат поедноставно да ја менаџираат нивната ментална и емотивна состојба,  да почувствувате повеќе енергија и полесно да се справат со секојдневните предизвици:

 1. Mindfulness - Свесно присуствоКако да се справите со стресот? Како да воспоставите баланс помеѓу внатрешниот и надворешниот свет за да бидете присутни во сегашниот миг, да бидете сега и овде? Како лесно и едноставно да постигнете баланс помеѓу професионалниот и личниот живот, помеѓу умот и телото и емоциите и рациото.
 2. Како креирате однесување? Откријте го начинот на кој го креирате сопственото однесување и зошто понекогаш другите луѓе не ве разбираат.
 3. Справување  со “тешки” емоции и “тешки”мисли - техники за поголема ментална еластичност и снаодливост.
 4. Премин од Crash во Coach state - како несвесната реакција да ја направите свесна и со тоа да имате контрола на вашето однесување во било која ситуација.
 5. Стилови на преживување – како да ги откриете вашите поствесни поттикнувачи во ситуација на предизвик, криза, недоразбирање и конфликт, и на лично и напрофесионално поле.
 6. Поттикнете го сонувачот во вас – поттикнете го оптимизмот. Дизни стратегија како корисна техника за изнаоѓање на поинакви креативни решенија за предизвиците со кои се соочувате во секојдневниот живот на лично и на професионално поле.
 7. Зголемување на соматска интелигенција – како  преку телото полесно да се менаџираме себе си, како свесното дишење може да помогне да се справиме со секаква емотивна состојба. From Mindfulness to Mindemptiness!
 8. Дома или канцеларија, канцеларија или дома – каде припаѓате?
 9. Мојата улога во тимот – организациските системи имаат сопствена динамика и заплети. Како да се справите со истите?
 10. Логички нивоа на промена – моќна техника која можете да ја примените во тимска комуникација, тимска работа, процес на промени, поставување на цели, регрутација на луѓе, решавање на конфликти, водење на состаноци, и.т.н.
 11. Системски дијалог: Моќен инструмент за зајакнување на колективна интелигенција на тимот, решавање на нерешливи проблеми и подобрување на перформансите на тимот.
 12. Агилност, флексибилност и снаодливост – базични постулати на тимската работа – начини за подобра интерактивност во рамки на тимот за остварување на целите на компанијата.
 13. Фидбек – како разменувате информации со другите луѓе? Како разменувате информации во рамки на вашиот тим, вашата организација? Фидбекот не се однесува на идентитет, туку на однесување и способност. Научете како да давате конструктивен фидбек, бидејќи фидбекот е поврзан со начинот на како се справувате и се дисоцирате од емоциите.

Се разбира дека сме подготвени да излеземе во пресрет и за опфат и на други теми кои ќе сметате дека би биле од корист за вашите вработени.

За група од максимум 30 учесници!

Може да се комбинираат 2 и повеќе теми во пакети, за што се одобруваат одредени поволности.

Методологија на работа: Флип чарт и интерактивна дискусија со учесниците.

За подобар ефект на онлајн коучинг сесиите, пожелно е, доколку има можност учесниците да бидат вклучени со камера и интерактивно да учествуваат.

Учесниците претходно можат да најават на кои теми сакаат да разговараат со коучот и на основа на нивните барања коучот претходно да подготви практични техники, tips and tricks за справување.

Побарајте понуда на:  +389 78 402762 или е-адреса.

 

Центарот за Бизнис Психологија е првиот меѓународен НЛП Центар во Македонија, акредитиран од страна на Американскиот Борд на НЛП (АБНЛП) и член на Меѓународното здружение за НЛП – АНЛП и на Меѓународното здружение за коучинг – ИАЦ! Нашите НЛП програми се акредитирани од страна на Американскиот Борд на НЛП (АБНЛП).

Центарот за бизнис психологија, Системски и НЛП, ЈИЕ, нуди широк спектар на деловни програми, програми за управување, коучинг и програми за личен развој, фокусирани на професионален и одржлив развој. Центарот за бизнис психологија, Системски и НЛП, ЈИЕ е водечки центар кој што обезбедува професионални меѓународно акредитирани и сертифицирани НЛП програми и Коучинг програми во Македонија.

Центарот за бизнис психологија, Системски и НЛП, ЈИЕ е единствен центар на Балканот кој посветено го применува системскиот пристап во своите програми, кои се насочени кон постигнување на посакуваните резултати на индивидуите и бизнисите. Примената на системскиот пристап во процесот на креирање позитивни промени делува во насока на поврзување на индивидуите и деловите од различните системи во комплексни функционални целини.

Нашите програми се наменети за сите љубопитни трагачи и за сите индивидуи кои што чувствуваат потреба за промена и сакаат да инвестираат во својот личен и професионален развој. Нудиме посебно формулирани обуки за различни типови организации, компании и здруженија на граѓани. Нашите програми за личен и професионален развој се погодни за секоја личност и организација, ориентирани кон континуиран раст и подобрување на нивната индивидуална и колективна активност.

Добредојдени сте да се вклучите во нашите програми и да дознаете што може да постигнете со знаењето стекнато во нашиот центар.

Контакт информации

Имејл адреса
Веб страна
Социјални медиуми профили

Видео

Author Info

Marina Anchevska

Member since 3 години ago
View Profile