МузикаМузика и уметност

Виртуелниот хор на Запров ја изведе “Дафино вино црвено”

Везилка Магазин

„Не е важно да се учествува, важно е да се победи“ – е мотото на најнаградуваниот хор во Македонија под водство на маестро Запро Запров – врвен  професионалец, диригент, професор и татко на овој хор. Хор со кој пораснаа многу генерации, и кој извел безброј  концерти и натпревари насекаде низ светот.

Ваквиот пристап создал опуштено чувство кај членовите, и како резултат на тоа, по секое патување се враќале со златни плакети и гран-при награди, меѓу кои и злато на Светската Хорска Олимпијада.

Реализацијата на проектов е од членовите на хорот, и тоа:

Диригент и хорска обработка: Теа Богатинова-Ристовска

Аудио и видео монтажа: Надица Милевска-Велкова од Холандија

Организатор и координатор: Јелена Алексиќ – Џив од Србија, која успеа да ги собере сите во една Фејсбук група и да го искоординира проектов.

Уживајте во изведбата!

Везилка Магазин