Разно

Ден на среќата – 20 Март

Везилка Магазин

20 Март – Ден на среќата!

„Не постои поголема среќа од тоа да примаш и даваш љубов“

„Среќата не е цел, ами дестинација“

„Клучот на среќата е да бидеш задоволен со и во себе“

Во 2012 година Обединетите нации донесоа резолуција со која 20 март го прогласија за Меѓународен ден на среќата, како начин да се препознае важноста на истата во животот на луѓето ширум светот.

Резолуцијата била иницирана од Бутан, земја која ја призна вредноста на националната среќа над националниот доход уште во раните 1970-ти години и славно ја усвои целта за повисок бруто национална среќа отколку бруто национален производ.

Драги наши, нека секој ден ви е Ден на среќата!

Везилка Магазин