Интервјуа

Маја Стојчевски: „Ако не се мрднеме ние во насока на раст и развој, ќе не` помрдне животот со разни предизвици“

Храбра, непоколеблива, борбена, а сепак нежна - ова е Маја Стојчевски, coach за родители на посебни деца, мајка на прекрасната...

Повеќе
Интервјуа

Бојан Грбиќ – „Фотографијата ме спаси, ми ја исполни душата и ми стана средство за изразување“

Роден во Скопје, лектор по македонски јазик кој ја создаде и води истоимената Фејсбук страна , вљубеник во македонското, патувањата...

Повеќе
Интервјуа

Марија Соколоска: „Љубовта кон самата себе е најголема кога излегол белегот од душата“

Трансформацијата на Марија Соколоска, нутриционист за жени од Лондон, во периодот на изолација мотивираше илјадници жени во Македонија и низ...

Повеќе