ПОСЛЕДНО

Интервјуа

Драган Гелев: „Никогаш ментално не ја напуштив Македонија“

  „Домот е таму каде што ви е срцето, а јас имам два – едниот е мојата татковина, другиот каде...

Повеќе
Интервјуа

Даниела Хоцк: „Животот знае да биде едно патување со ролеркостер и не знаеш што те очекува после кривината“

Кога прв пат исконтактирав со Даниела, преку нејзиниот Инстаграм профил, немав никаква претстава за тоа кој всушност стои позади тастатурата....

Повеќе
Интервјуа

Бобан Фелло Стоименовски: „Сакам да снимам долгометражен филм за македонската култура и историја, како промоција за Македонија“

Документарниот филм „Црквите во источна Македонија“ е дело на македонскиот режисер од Делчево Бобан Фелло Стоименовски, кој веќе 6 години...

Повеќе
Интервјуа

Маја Стојмирова: „Со “Babba Grill“ си земавме обврска да ја претставиме македонската храна, култура и историја“

„Животот секогаш приредува изненадувања“ - колку и да ја повторуваме оваа изрека, суштината на истата ја разбира само оној кој...

Повеќе
Интервјуа

Горан Бојчевски: „Музиката е бесконечна и безвременска, еден живот е премалку за да научиме се` што Бог толку совршено создал“

„Чудниот генијалец“ - како го нарекувале во Моцартеумот и еден од најдобрите светски кларинетисти - битолчанецот Горан Бојчевски, пишува композиции...

Повеќе
Интервјуа

Јасна Цветановска: „Нема ништо поубаво, повистинско и помоќно кога сопствената кожа ти е поудобна и од најубавата облека скроена по мерка“

Уникатна, непосредна, насмеана, искрена и директна, девојка со која разговорот нема да ви биде здодевен во ниту еден момент -...

Повеќе
Интервјуа

Рената Горговска: „Сакам Стефани да верува дека Универзумот ќе ѝ даде се` што ќе посака и дека мора да е благодарна за тоа“

Животот на Рената Горговска е како излезен од филмска лента - преселба на млади години во Лондон, пронаоѓање љубов, несреќа...

Повеќе