Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Синиша Новески – Се радувам кога ќе ми дојде гостин во ателјето на кафе и разговор за уметноста

Инспирацијата за моето творештво секогаш е разнолика, но доминатно е фигуративна скулптура инспирирана од секојдневниот семен живот, фамилијата, мистиката, поезијата,...

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Семра Самет Алоски – Не постојат пари што ќе ми го купат квалитетот на семејниот живот

Јас не ја гледам чашата дали е полупразна или полуполна, јас чашата ја гледам како да ја наполнам толку колку...

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Светлана Босилкова Далевска – Направи нешто убаво од мене!

Пишувајќи поезија или расказ, скоро секој ден, во суштина, ја доловувам креативната визија во мојот психо-физички опстој. Јазикот во кој...

Повеќе