Музика и уметностПалавковците

Палавковците: „Диета“

Никогаш не е лесно да одбиеш понудено парче торта... Авантурите на палавковците можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди. Текст и цртеж: Владо Јаневски...

Повеќе
Музика и уметностПалавковците

Палавковците: „Диета“

Никогаш не е лесно да одбиеш понудено парче торта... Авантурите на палавковците можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди. Текст и цртеж: Владо Јаневски...

Повеќе
Музика и уметностПалавковците

Палавковците: „Вистински пријател“

Понекогаш се прашувам... Авантурите на палавковците можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди. Текст и цртеж: Владо Јаневски  ...

Повеќе
Музика и уметностПалавковците

Палавковците: „Писател“

Многумина пишуваат, но ретко кој се прашува како се станува писател... Авантурите на палавковците Тот, Мокси, Миа и Сани можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди.  ...

Повеќе
Музика и уметностПалавковците

Палавковците: „Сигурен”

Понекогаш најдобро е да ги затвориш очите и да ѝ се препуштиш на твојата фантазија... Авантурите на палавковците Тот, Мокси, Миа и Сани можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди....

Повеќе
Палавковците

Палавковците: „Лавовска борба“

Македонскиот тим се бореше до последниот свиреж...  Авантурите на палавковците Тот, Мокси, Миа и Сани можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди....

Повеќе
Палавковците

Палавковците: „Напред Македонија!“

Европското првенство во фудбал е тука. Палавковците секогаш навиваат за Македонија, без разлика дали победува или губи. Се разбира, убаво ќе биде ако нашиот тим продолжи да победува како досега... Авантурите на палавковците Тот, Мокси, Миа и Сани можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка...

Повеќе
Палавковците

Палавковците: „Чуден цртеж“

Во светот на Палавковците за сè има добро објаснување, па така и за овој чуден цртеж... Авантурите на палавковците Тот, Мокси, Миа и Сани можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и...

Повеќе
Палавковците

Палавковците: „Изгубен”

Што и да ти се случи, не паничи. Секогаш има спас. Авантурите на палавковците Тот, Мокси, Миа и Сани можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди....

Повеќе
Палавковците

Палавковците: „Честит Денот на децата”

Денес е Светскиот ден на децата. Палавковците го прославуваат заедно. Авантурите на палавковците Тот, Мокси, Миа и Сани можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди....

Повеќе
Музика и уметностПалавковците

Палавковците: „На пат околу светот“

„Зарем има нешто поубаво од патување?“ си рече Сани, нашиот нов палавко и тргна на пат. Миа реши да му се придружи. Авантурите на палавковците Тот, Мокси, Миа и Сани можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен...

Повеќе
Палавковците

Палавковците: „Заедно“

Денес во Везилка се појавува уште еден палавко. Дали Мокси конечно ќе најде некој што сака да ја слуша неговата музика? Авантурите на палавковците Тот, Мокси и Миа можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет...

Повеќе
Музика и уметностПалавковците

Палавковците: „Ден на македонското знаме“

Палавковците не го заборавија Денот на македонското знаме и продолжуваат да се борат за своите правдини... Авантурите на палавковците Тот, Мокси и Миа можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди....

Повеќе