Настани

Емоционални движења: Изложба на скулптури на Никола Смилков во Сплит

  Вчера,  на 04.06.2021 во 19 часот во просториите на Француската алијанса Сплит, во организација на Хрватско - Француското здружение и Министерство за култура на Македонија, беше свечено отворена самостојна ликовна изложба на скулптури на македонскиот скулптор Никола Смилков, под...

Повеќе
Корисни линкови

Попис 2021 – како да се попишат државјаните на РМ кои се надвор од земјата?

Започнува попишувањето на одредени категории граѓани како вработените во дипломатско-конзуларните претставништва и нивните семејства, на дијаспората, припадниците на армијата во...

Повеќе
Музика и уметност

Билјана Јуруковски, фотографка од Сиднеј, ќе биде дел од еден од најдобрите светски фестивали на фотографија во Дубаи

Билјана Јуруковски е македонска повеќекратно надградувана фотографка, родена и израсната во Прилеп, која во моментов живее и работи во Сиднеј....

Повеќе
Настани

„Испразнето гнездо“ – детектирање на причините за емигрирање на македонските иселеници од генерацијата „Независна Македонија“

ДИЈАЛОГ – Центарот за делиберативна демократија со поддршка од Civica Mobilitas го спроведе проектот ИСПРАЗНЕТО ГНЕЗДО и на 23 ноември,...

Повеќе
Настани

Деветто издание на Самитот Македонија2025 во хибридна/дигитална форма, од 1 до 3 декември

Деветтото издание на Самитот Македонија2025, за првпат ќе се одржи во хибридна/дигитална форма од 1-ви до 3-ти декември 2020 година (од 15:30 до 17:30 часот) преку онлајн конференциската платформа hopin.com. Самитот Македонија2025 е одличен регионален настан кој претставува платформа за...

Повеќе