ЕКО МакедонијаРепортажи

Рудник во институционален лавиринт

Документарен филм на Институтот за комуникациски студии

Везилка Магазин

Поради инстутиционалниот лавиринт и пинг понг играта помеѓу општината Петровец и Министерството за животна средина, малиот рудник за јаглен во Катланово, со години работи без потребната еколошка дозвола.

Документарниот филм го изработи Институтот за комуникациски студии

Везилка Магазин