Кујна

Сеќавања од Македонија – „Македонската улична храна“

Видео блог на The Euro Cooking Canuk

The Euro Cooking Canuk
Везилка Магазин

The Euro Cooking Canuk е повторно во Македонија, и овој пат ни ја претставува македонската улична храна.

Уличната храна во Македонија е најпопуларна навечер, и наутро. По традиција, македонските јадења се готват бавно и долго, но имаме избор и на многу вкусни работи кои може да ги јадеме додека сме надвор со пријателите, или додека седиме во бар. Овие снимки се направени за време на мојата посета во август 2016. Уживајте! – порача Горан.

Е па уживајте драги наши читатели!

 

Везилка Магазин