МакедонијаРепортажи

Скопје низ очите на блогер патеписец

David's been here

Везилка Магазин

Позади David’s been here е Дејвид Хофман кој последнава деценија патува низ целиот свет во потрага по уникатна култура, храна и историја!

Живее во Мајами, Флорида со сопругата и ќерките. Од почетоците на David’s been here во 2008 година, пропатувал низ 77 земји и над 1.000 дестинации, и истите можете да ги проверите на неговиот YouTube канал, блог и социјалните медиуми.

Дејвид се фокусира многу на храната и историските места. Обожава да ги доживува различните вкусови што секоја дестинација ги нуди, без оглед дали станува збор за обична улична храна или гурмански ресторан, и има посебна пасија за учење на локалната историја и култура.

Во продолжение погледнете го видеото на Дејвид за Скопје.

Везилка Магазин