Разно

3 Јуни – Светски ден на велосипедот

Везилка Магазин

Во 2018 година Обединетите нации го прогласија 3 Јуни за Светски ден на велосипедот. Овој ден е шанса луѓето ширум светот да му оддадат почит на велосипедот и многуте придобивки што му ги носи на општеството. Возењето велосипед може да биде професија, форма на забава, алатка за слобода, начин на изразување или едноставно – најдобар начин за стигнување од А до Б.

Велосипедите се бесплатни за возење, одлични за вашето физичко и ментално здравје, добри за околината и економијата, и се средство за стигнување до вашата дестинација без стрес.

Без разлика дали сте велосипедист, обичен возач до работа, училиште или продавница, или пак уживате во социјалната дружба за време на викендот, сите можеме да се согласиме дека велосипедот треба да се слави!

Везилка Магазин