Ирена Трајковска

Ирена Трајковска
29 posts
Интервјуа

Марија Крстевска: „Ми фали утринското еспресо во Жапон на Рузвелтова“

Кога освен твојот роден град, единствената друга опција за живот ти е Загреб, тогаш изборот е многу лесен. Пакувањето на...

Повеќе
Интервјуа

Маја Стојчевски: „Ако не се мрднеме ние во насока на раст и развој, ќе не` помрдне животот со разни предизвици“

Храбра, непоколеблива, борбена, а сепак нежна - ова е Маја Стојчевски, coach за родители на посебни деца, мајка на прекрасната...

Повеќе
Интервјуа

Бојан Грбиќ – „Фотографијата ме спаси, ми ја исполни душата и ми стана средство за изразување“

Роден во Скопје, лектор по македонски јазик кој ја создаде и води истоимената Фејсбук страна , вљубеник во македонското, патувањата...

Повеќе
Интервјуа

Марија Соколоска: „Љубовта кон самата себе е најголема кога излегол белегот од душата“

Трансформацијата на Марија Соколоска, нутриционист за жени од Лондон, во периодот на изолација мотивираше илјадници жени во Македонија и низ...

Повеќе
Музика и уметност

„Тавче Гравче“ – квартетот кој создава ремек дела преку уникатна симбиоза на балкански култури, ритми и бои

Поместувајќи ги границите за да создадат нешто уникатно, „Тавче Гравче“ се роди како спој на македонските и медитеранските мелодии, традиционални...

Повеќе
1 2 3
Page 1 of 3