Виктор Настески

Виктор Настески
2 posts
Executive Chef
Виктор Настески е Executive Chef на еден од најголемите бродови за крстарење на светот – „Британика“, и можеби единствен Македонец кој некогаш ја држел оваа висока позиција. Овој вљубеник во патувања уште од најмали нозе, со заминувањето на брод во 2001 година го означил почетокот на своето децениско патувачко патешествие низ најпознатите светски дестинации, истовремено доразвивајќи го и својот готвачки талент. Во текот на овие две децении Виктор има поминато над 100 земји и 300 градови и подготвено над 1 милион оброци.
Македонецот и морето

Македонецот и морето | Бахами – местото што ме клекна на колена

  Во претходниот текст напишав дека имам посетено многу места, но неколку од нив ми се најомилени и блиски до...

Повеќе