Алал да ни е

Алал да ни е

Алал да ни е: Д-р Кен Зулумовски, Сиднеј, Австралија – епизода 3

https://www.youtube.com/watch?v=AVAk0FktCRs Д-р Кен Зулумовски (домородно име Kira-Dhan, што значи „маж со оган“) е единствениот (бар колку ние што знаеме) Абориџински Македонец, кој живее и работи во Сиднеј, Австралија. Неговиот живот е како излезен од ТВ новела - израснат со мајка Абориџинка откако неговиот татко Македонец ги напуштил, Кен поминал тешко детство - домашно насилство, дрога, три пати бил пред суд...

Повеќе