Ние низ светот

Интервјуа

Катерина Попоска: „Ова е животот кој повторно би избрала да го живеам“

Новинарка во душа, а по сѐ изгледа и засекогаш, според љубовта која ја негува кон професијата, но во моментов на „пауза“ од медиумскиот простор. Храбра, непоколеблива и секогаш спремна за предизвик и нови приказни, Катерина Попоска својата новинарска приказна ја замени со една малку попатувачка - веќе 5 години ја носи униформата на една од најдобрите светски авиокомпании „Емирати“. Дубаи,...

Повеќе
Интервјуа

Александар Петровски: „После сите животни искуства и сиот вложен досегашен труд, не би можел да го замислам својот живот во Македонија“

Дипломиран туризмолог и магистер по менаџмент на човечки ресурси, но љубовта и страста ја пронајде во актерството. Тргнувајќи низ светот...

Повеќе
Интервјуа

Даниела Хоцк: „Животот знае да биде едно патување со ролеркостер и не знаеш што те очекува после кривината“

Кога прв пат исконтактирав со Даниела, преку нејзиниот Инстаграм профил, немав никаква претстава за тоа кој всушност стои позади тастатурата....

Повеќе
Интервјуа

Бобан Фелло Стоименовски: „Сакам да снимам долгометражен филм за македонската култура и историја, како промоција за Македонија“

Документарниот филм „Црквите во источна Македонија“ е дело на македонскиот режисер од Делчево Бобан Фелло Стоименовски, кој веќе 6 години...

Повеќе
1 2 5
Page 1 of 5