Успешни бизнис приказни

Интервјуа

Оливера Шојбер-Мирчиќ: „Создавам парфеми за да ги разбудам емоциите кои се скриени длабоко во нас“

  „Парфемот кажува повеќе за вас отколку вашиот потпис“. Девизата на Коко Шанел не ѝ е далечна и на нашата соговорничка. Битолчанката која ја мириса и носталгијата и среќата и тагата и радоста. Оливера Шојбер-Мирчиќ, Македонка во Базел, Швајцарија, создава парфеми од сеќавањата, од моменталните чувства, од плановите за иднината. Ги учи и љубителите ширум светот да научат да го...

Повеќе
Интервјуа

Маја Стојмирова: „Со “Babba Grill“ си земавме обврска да ја претставиме македонската храна, култура и историја“

„Животот секогаш приредува изненадувања“ - колку и да ја повторуваме оваа изрека, суштината на истата ја разбира само оној кој...

Повеќе
Интервјуа

Марија Соколоска: „Љубовта кон самата себе е најголема кога излегол белегот од душата“

Трансформацијата на Марија Соколоска, нутриционист за жени од Лондон, во периодот на изолација мотивираше илјадници жени во Македонија и низ...

Повеќе