Македонија

Разно

Онлајн петиција за промена на процедурата за вадење нов македонски пасош за апликанти надвор од Македонија

Имајќи предвид колку е застарена, непрактична и целосно неефективна процедурата за вадење нов македонски пасош за државјаните на Македонија кои живеат надвор од земјата, започната е онлајн петиција до владата на РМ од страна на Хелена Роза, која во моментов живее во Нов Зеланд, а повеќе од 1200 лица (до 3 март) веќе ја имаат потпишано. За сите кои не...

Повеќе
Корисни линкови

Попис 2021 – како да се попишат државјаните на РМ кои се надвор од земјата?

Започнува попишувањето на одредени категории граѓани како вработените во дипломатско-конзуларните претставништва и нивните семејства, на дијаспората, припадниците на армијата во...

Повеќе
АвстралијаКорисни линковиМакедонија

Фондација Македоника – Бесплатна електронска библиотека

Бесплатната електронска библиотека Македоника.мк беше создадена заради неколку цели, меѓу кои и зачувување и негување на македонското литературно наследство и поврзување...

Повеќе