Кујна

Кујна

Рецепт: Бриош леб

Margarita food: Brioche е за мене еден од најубавите зборови на француски јазик. Се изговара Бриош што значи сладок леб. И не само што звучи убаво, доволно ми е да го гледам и мирисам,а за со кафе… Бриош всушност е врста на леб, се прави со путер, јајца и шеќер и вообичаено е во форма на земичка. Зборот „бриош“ за...

Повеќе
1 2 4
Page 1 of 4