Македонска кујна

Кујна

Рецепт: Лисната пита со сирење

Margarita food: Лисната пита со сирење  по рецептот на мајка ми со вкус и мирис од детството. Кога веќе вкусовите и мирисите не можам да си ги купам, засукувам ракави и си ја правам оваа пита или како уште ја нарекуваат Сеченица… Рецептот е од баба ми оригинален, мајка ми често ја правеше, па еве и дојде редот и јас,...

Повеќе