Нутриционизам

Лично

Нутриционизам: „Синдром ноќно јадење“

  Луѓето со зголемена телесна тежина при донесување на одлука да ја намалат, најчесто се фокусираат на изборот на стручна помош од нутриционист, диетолог или бараат различни диети кои кружат по интернет. Сето тоа е оправдано, но би сакала да укажам дека за да се помогне на некое лице да намали тежина најпрво треба да се направи соодветна анализа и...

Повеќе