Музика и уметност

Музика и уметностПалавковците

Палавковците: „Ден на македонското знаме“

Палавковците не го заборавија Денот на македонското знаме и продолжуваат да се борат за своите правдини... Авантурите на палавковците Тот, Мокси и Миа можете да ги следите и на нивната фејсбук страница Палавковците. Таму ќе се сретнете и со една виспрена баба, со црна мачка и со ред други нешта од нивниот секојдневен живот исполнет со секакви згоди и незгоди....

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Божин Павловски – Својата прва татковина нема да ја напуштам

Продолжуваме со циклусот „Под друга шапка“, претставување на наши автори што живеат и творат надвор од Македонија. Циклусот се вика...

Повеќе
1 2 6
Page 1 of 6