Книжевно творештво

Книжевно творештвоМузика и уметност

Емилија Тодорова со нејзиното „Скопје“ во „Песни за Скопје“

Неодамна од печат излезе антологијата „Песни за Скопје“, во издание на издавачката куќа „Феникс“ од Скопје. Станува збор за поетски избор, кој го подготви нашиот поет и писател Христо Петрески, а се застапени вкупно 21 поети. Меѓу нив се следниве: Катица Ќулавкова Емилија Тодорова Елизабета Бандиловска Милутин Ђуричковић Трајче Кацаров Саво Костадиновски Милица Јефтимијевић Лилић Славица Урумова - Марковска Виолета...

Повеќе
Книжевно творештвоМузика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Звонко Танески – Живееме во динамично време кое редовно носи и непредвидливи предизвици

Македонија ја сакам и во континуитет сум поврзан со неа и на професионален и на приватен план, нема ден да...

Повеќе
Книжевно творештвоМузика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Ване Николоски – Сите ние кои твориме најчесто умееме да живееме во свој свет на фантазии и приказни

Многумина ја повторуваат фразата „од пишување не се живее“ што, за жал, најчесто е точно, но емотивната среќа што авторот...

Повеќе
Книжевно творештвоМузика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Виолета Ѓуровска – Ако не ми се допаѓа нешто, се обидувам да го погледнам од друга перспектива

Играм, плачам, се смеам, танцувам, се плашам, заспивам, се будам, пеам, сакам како дете. Си ги земам боите и светлата...

Повеќе
1 2 3
Page 1 of 3