Под друга шапка

Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Синиша Новески – Се радувам кога ќе ми дојде гостин во ателјето на кафе и разговор за уметноста

Инспирацијата за моето творештво секогаш е разнолика, но доминатно е фигуративна скулптура инспирирана од секојдневниот семен живот, фамилијата, мистиката, поезијата, историјата...   Продолжуваме со циклусот „Под друга шапка“, претставување на наши автори што живеат и творат надвор од Македонија. Циклусот се вика „Под друга шапка“ затоа што со секој напис ќе ѕирнуваме под творечката шапка на авторот. Во случајов шапката...

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Семра Самет Алоски – Не постојат пари што ќе ми го купат квалитетот на семејниот живот

Јас не ја гледам чашата дали е полупразна или полуполна, јас чашата ја гледам како да ја наполнам толку колку...

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Светлана Босилкова Далевска – Направи нешто убаво од мене!

Пишувајќи поезија или расказ, скоро секој ден, во суштина, ја доловувам креативната визија во мојот психо-физички опстој. Јазикот во кој...

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Билјана Беламариќ Вилси – Имам тенденција секогаш да најдам нешто добро во тоа што се случува

Во средината каде што живееме, нема шанси да се чуе и користи македонскиот јазик и мислев дека преку книгите кои...

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Илина Јовановиќ – Најголема инспирација ми даваат љубовта, вербата и животот

Си ветив себеси веднаш да запишувам доколку ми дојдат стихови, затоа што подоцна ги заборавам. Честопати пишувам среде ноќ, набрзина,...

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Васил Михаил – Контрадикторностите за уметникот се добри

Продолжуваме со циклусот „Под друга шапка“, претставување на наши автори што живеат и творат надвор од Македонија. Циклусот се вика...

Повеќе
1 2
Page 1 of 2