Македонија

Настани

Честит 8 Септември!

"Можеш да глумиш Англичанец во Скопје, но во Англија ќе си само Македонец" Горан Стефановски Можеби чекориме по туѓи патишта, но земјата своја не сме ја заборавиле никогаш. Честит да ни е 8 Септември, одбројуваме 30 години независност на Македонија! *Авторот на цртежот е Македонец од јабана и е познат на редакцијата...

Повеќе
Уметност

Доктор Емил Попорданоски е добитник на наградата за најдобра збирка поезија од иселеник на Струшките вечери на поезијата

Овогодинешната награда „Стојан Христов“ за најдобра збирка поезија од иселеник при Струшките вечери на поезијата ја доби нашиот автор од...

Повеќе
Корисни линкови

Попис 2021 – како да се попишат државјаните на РМ кои се надвор од земјата?

Започнува попишувањето на одредени категории граѓани како вработените во дипломатско-конзуларните претставништва и нивните семејства, на дијаспората, припадниците на армијата во...

Повеќе
Настани

„Испразнето гнездо“ – детектирање на причините за емигрирање на македонските иселеници од генерацијата „Независна Македонија“

ДИЈАЛОГ – Центарот за делиберативна демократија со поддршка од Civica Mobilitas го спроведе проектот ИСПРАЗНЕТО ГНЕЗДО и на 23 ноември,...

Повеќе