Свет

Настани

Отворена изложбата „Траги и сеќавања“ на македонски уметници во Мелбурн, Австралија

Траги и сеќавања Галерија Кунихан во Бранзвик Мелбурн, Австралија 13 ноември – 12 декември, 2021   Дарко Алексовски, Сашо Станојковиќ, Марјан Стојковски и Виолета Чаповска Кураторка: проф. др. Сузана Милевска   Изложбата „Траги и сеќавања“ опфаќа различни уметнички позиции кои се занимаваат со тешките прашања за различните видливи траги од минатото и дискутираат за вкрстувањата помеѓу личните и колективните сеќавања....

Повеќе
Музика и уметност

Билјана Јуруковски, фотографка од Сиднеј, ќе биде дел од еден од најдобрите светски фестивали на фотографија во Дубаи

Билјана Јуруковски е македонска повеќекратно надградувана фотографка, родена и израсната во Прилеп, која во моментов живее и работи во Сиднеј....

Повеќе
Настани

„Испразнето гнездо“ – детектирање на причините за емигрирање на македонските иселеници од генерацијата „Независна Македонија“

ДИЈАЛОГ – Центарот за делиберативна демократија со поддршка од Civica Mobilitas го спроведе проектот ИСПРАЗНЕТО ГНЕЗДО и на 23 ноември,...

Повеќе