Репортажи

Книжевно творештвоМузика и уметностРепортажиСветот низ наши очи

Добриот вулкан Етна

Планината Етна е како еден вид на мајка на овие мали населени местенца распрскани наоколу и буквално „се грижи" за нив обезбедувајќи им плодна почва... Деновиве вулканот Етна има зголемена активност. Тоа ме потсети на неодамнешната посета на ова фасцинантно место. Тогаш на пат кон Етна поминавме низ Санта Венерина, гратче под самиот вулкан. Беше време за сиеста, заради тоа...

Повеќе
Претставуваме

Каспер Моленар: „Не сум религиозен тип, но секогаш велам дека никогаш не сум се чувствувал поблизу до Бога отколку во Св. Јован на Канео“

Каспер и Ким со синовите на изворите на Црн Дрим, јуни 2017 - приватна архива Не е голем бројот на...

Повеќе
1 2 4
Page 1 of 4