Зад аголот приказна

Зад аголот приказна

Зад аголот приказна | Папокот на светот – Ѓобекли Тепе

Само неколку минути ме делат од долгопосакуваната средба со местото кое претставува извор на човечката цивилизација... Токму овде, на овој локалитет, денешната археологија ќе го помести од темел мислењето за почетокот на светот каков што го знаеме денес. Камен по камен – извираат од земјата... Тука царува прашината, чиниш магла која го заматува видот во оваа месопотамска степа. Ова место...

Повеќе
1 2
Page 1 of 2