Македонија

Уметност

Фото-монографија „Македонија од воздух“ на фотографот Наце Попов

Линк за донирање на GoFundMe тука.     Наце Попов е фотограф, планинар и вљубеник во природата од Скопје, Република Македонија. Со фотографија се занимава повеќе од 30 години, добитник е на голем број награди за фотографија и е горд автор на капитални дела, монографии за природното, културното и историското богатство на нашата земја, Македонија.     Негови дела се...

Повеќе
Претставуваме

Каспер Моленар: „Не сум религиозен тип, но секогаш велам дека никогаш не сум се чувствувал поблизу до Бога отколку во Св. Јован на Канео“

Каспер и Ким со синовите на изворите на Црн Дрим, јуни 2017 - приватна архива Не е голем бројот на...

Повеќе
Репортажи

„Црквите во источна Македонија“ – документарен филм на Бобан Фелло Стоименовски

Филмот „Црквите во источна Македонија“ раскажува историја за едни од најстарите и најпознати цркви во Пијанечко-Малешевскиот крај. Идејата на режисерот...

Повеќе
1 2
Page 1 of 2