Светот низ наши очи

Книжевно творештвоМузика и уметностРепортажиСветот низ наши очи

Добриот вулкан Етна

Планината Етна е како еден вид на мајка на овие мали населени местенца распрскани наоколу и буквално „се грижи" за нив обезбедувајќи им плодна почва... Деновиве вулканот Етна има зголемена активност. Тоа ме потсети на неодамнешната посета на ова фасцинантно место. Тогаш на пат кон Етна поминавме низ Санта Венерина, гратче под самиот вулкан. Беше време за сиеста, заради тоа...

Повеќе