Музика и уметност

L’Heure Exquise во изведба на Васил Гарванлиев

Везилка Магазин

На барање на своите обожаватели, нашиот интернационален баритон Васил Гарванлиев:

„Многу луѓе ми пишуваа дека отпеам класично дело.

Ова е еден од моите апсолутни омилени дела,а со совршена порака за сега.

Оваа изолација е славење за душата: да се прегрне и ужива во тишината, да се влезе и слуша себеси, да се дозволи мојата вистина да блесне, и музиката да се излее.

Ја користам оваа прилика да им се заблагодарам на сите што ми помогнаа и водеа во текот на моите гласовни студии. Вие ми дозволивте да цветам и да го развивам мојот инструмент за да можам да ја споделам мојата приказна преку него.“

Уживајте..

L’Heure Exquise – (Back to the classical roots) ✨❤️✨Many people have been writing to me about doing a classical piece. Voila! ?This is one of my absolute favourite little gems with a perfect message for right now. This isolation has been glorious for the soul: to embrace and enjoy the quiet, go in and listen to myself, allow my truth to shine, and music to pour out. I take this opportunity to thank everyone who helped and guided me along during my voice studies. You’ve allowed me to flourish and develop my instrument so I can share my story through it. James Amelia Letka Neil Susan Bill Josephine Robert Valerie Richard … the list goes on and on. ??✨?I love you. Enjoy ✨✨

Posted by Vasil Garvanliev on Wednesday, April 22, 2020

Везилка Магазин