Tag Archives: бобан стоименовски – фелло

Интервјуа

Бобан Фелло Стоименовски: „Сакам да снимам долгометражен филм за македонската култура и историја, како промоција за Македонија“

Документарниот филм „Црквите во источна Македонија“ е дело на македонскиот режисер од Делчево Бобан Фелло Стоименовски, кој веќе 6 години...

Повеќе
Репортажи

„Црквите во источна Македонија“ – документарен филм на Бобан Фелло Стоименовски

Филмот „Црквите во источна Македонија“ раскажува историја за едни од најстарите и најпознати цркви во Пијанечко-Малешевскиот крај. Идејата на режисерот...

Повеќе