Tag Archives: ДИЈАЛОГ

Разно

АНКЕТА: Можности за интеграција и родова рамноправност на македонските иселенички

Четири жени, од четири краеви на светот, се собраа за да ја направат првата до сега, од ваков вид, анкета...

Повеќе
Интервјуа

„Немам храброст да речам дека никогаш нема да се вратам во Македонија, дури и кога сум ужасната од случувањата таму“

  Стандардната „среќна“ приказна на млада девојка излезена од Македонија можеби теоретски изгледа како оваа, но како што вели самата...

Повеќе
Настани

„Испразнето гнездо“ – детектирање на причините за емигрирање на македонските иселеници од генерацијата „Независна Македонија“

ДИЈАЛОГ – Центарот за делиберативна демократија со поддршка од Civica Mobilitas го спроведе проектот ИСПРАЗНЕТО ГНЕЗДО и на 23 ноември,...

Повеќе