Tag Archives: документарни филмови

Музика и уметност

„Совладување“: „Потребни се решителност, упорност и трпение додека решението не биде најдено“

Катерина Дејкоска е дипломиран музички педагог, која по завршувањето на студиите на Факултетот за музичка уметност во Скопје, заминала на...

Повеќе
Интервјуа

Бобан Фелло Стоименовски: „Сакам да снимам долгометражен филм за македонската култура и историја, како промоција за Македонија“

Документарниот филм „Црквите во источна Македонија“ е дело на македонскиот режисер од Делчево Бобан Фелло Стоименовски, кој веќе 6 години...

Повеќе