Tag Archives: кларинет

Интервјуа

Благој Ламњов: Отсекогаш претпазливо си ја замислував мојата иднина, но и мојата сегашност

Се чини дека се ретки Македонците кои не слушнале за нашиот кларинетист Благој Ламњов, особено откако неговата изведба на „Сербез...

Повеќе
Интервјуа

Горан Бојчевски: „Музиката е бесконечна и безвременска, еден живот е премалку за да научиме се` што Бог толку совршено создал“

„Чудниот генијалец“ - како го нарекувале во Моцартеумот и еден од најдобрите светски кларинетисти - битолчанецот Горан Бојчевски, пишува композиции...

Повеќе