Tag Archives: книжевно творештво

Книжевно творештвоМузика и уметност

Емилија Тодорова со нејзиното „Скопје“ во „Песни за Скопје“

Неодамна од печат излезе антологијата „Песни за Скопје“, во издание на издавачката куќа „Феникс“ од Скопје. Станува збор за поетски...

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Емилија Жупаноска – И кога не сум физички во Македонија, јас исто како да сум, со сè што од таму во себе сум понела свесно или несвесно

Австралија ми е посебно инспиративна како мултикултурна земја, спој на различности, блиски, а далечни, далечни, а блиски, поинакви јазици, обичаи,...

Повеќе
Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Соња Таировска Ѓурчак – Најбогатата душа е таа исполнета со радост, тоа што имаш тоа и подаруваш

Животот е најубавата, најголемата и најдолгата приказна која постојано се тркала и завршува како сон на перницата на љубовта. Продолжуваме...

Повеќе