Tag Archives: мавзолеј

Репортажи

Зад аголот приказна | Мавзолејот на Мавзол

„Халикарнас, кралската резиденција на Кариската династија… Тука е гробот на Мавзол, еден од седумте чуда, споменик подигнат од Артемисија во...

Повеќе