Tag Archives: музичар

Алал да ни е

Алал да ни е: Јован Милошевски, Палма де Мајорка – епизода 2

Јован Милошевски е македонски виртуоз на гитара, родум од Битола, професор со сопствено училиште за гитара во Палма де Мајорка,...

Повеќе
Музика и уметност

Марија Јанев од Мелбурн со „Будење“ (Awakening) ги спои 7/8 такт, тапанот и латино ритамот во композиција која го буди духот

Приказната на Марија Јанев личи како една од оние типичните за семејствата кои пред неколку децении се селеа од Македонија...

Повеќе