Tag Archives: синиша новески

Музика и уметностПод друга шапка

Под друга шапка со Синиша Новески – Се радувам кога ќе ми дојде гостин во ателјето на кафе и разговор за уметноста

Инспирацијата за моето творештво секогаш е разнолика, но доминатно е фигуративна скулптура инспирирана од секојдневниот семен живот, фамилијата, мистиката, поезијата,...

Повеќе
Интервјуа

Синиша Новески: „„Мајка Македонија“ беше еден вид на културна дипломатија, но и мој ликовен крик против одлуката за менување на името“

Кога ќе излезете од Македонија и тоа нема да биде затоа што сте разочарани од ситуацијата, ами заради љубов, се...

Повеќе