Tag Archives: словенија

Интервјуа

Горан Бојчевски: „Музиката е бесконечна и безвременска, еден живот е премалку за да научиме се` што Бог толку совршено создал“

„Чудниот генијалец“ - како го нарекувале во Моцартеумот и еден од најдобрите светски кларинетисти - битолчанецот Горан Бојчевски, пишува композиции...

Повеќе