Tag Archives: уметник

Интервјуа

Ѓоко Ризов: „Моите слики ме разбирале пред да успеам да се разберам самиот“

Кога почнувате да навлегувате во личниот свет на Ѓоко Ризов, сфаќате колку длабоко тој живее и диши за својата уметност,...

Повеќе
Интервјуа

Синиша Новески: „„Мајка Македонија“ беше еден вид на културна дипломатија, но и мој ликовен крик против одлуката за менување на името“

Кога ќе излезете од Македонија и тоа нема да биде затоа што сте разочарани од ситуацијата, ами заради љубов, се...

Повеќе
Интервјуа

Аспасија Петреска: „Потребни ми беа петнаесет години талкање за да успеам да ја сфатам вредноста на уметноста“

Со мајка Кореанка и татко Македонец, Аспасија Топаловска - Петреска израснала во Охрид и калдрмата на чаршијата и мирисот на...

Повеќе