Tag Archives: geelong

Претставуваме

Од Драгош до Мелбурн (деветти дел): Мила мајка….мама

Мила Мајка, Мама... Сакајте ја оваа жена, кажете ѝ, покажете ѝ, бакнувајте ѝ ги образите, рацете, почитувајте ја, изразете ја...

Повеќе
Книжевно творештвоПретставуваме

Од Драгош до Мелбурн (шести дел): ”Плажа и мемоари од македонска свадба, Мелбурн 1965 година“

Бевме убаво, скромно, љубовно, вредно, почитувано и познато семејство и заедница, каде семејството беше сѐ. Заедно се прославуваа сите радосни...

Повеќе